Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lafız konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme kılmak mecburiyet ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoklukla 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
örgüda yangın çıkması halinde şule ve tütün yangın kapısı yardımıyla özelliklerine destelı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.
Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişmiş olur.
Yangın Kapısı Kolu aşağı hakikat itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı Panik Kısım yapısında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir istanbul Yanggın kapısı fiyatları şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar evgin kondisyon anında kapının kabil olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin yol ve vesair özellikleriyle baş başa konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara şayan biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.
Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
ve kontrolleri strüktürlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son not dikkat edilmektedir. Medyaya yansıtali ve yangın bapsı nedenli birey kayıplarının olması bu mevzuya niye örutubet verilmesi gerektiğinin en önemli soyıtıdır.
Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve oturakında tek cihetıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.